Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μπόρες

 Τρίτη, 30 Ιουνίου

΄Εντονη αστάθεια και πάλι σήμερα το απόγευμα στην Αττική. Μπόρες έπεσαν και πάλι δυτικά και βόρεια ενώ κοντινή καταιγίδα πίσω από τον Υμηττό μας πρόσφερε τον ήχο και το θέαμά της. Και πάλι βρεθήκαμε έξω από το επίκεντρο των καταιγίδων αλλά κερδίσαμε μια σύντομη βροχή και για άλλη μια φορά την υπέροχη ατμόσφαιρα με τα μολυβένια σύννεφα, τις μυρωδιές και τη δροσιά. 

Εικόνες του ουρανού καθώς η καταιγίδα περνάει πίσω από τον Υμηττό:







Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πρωινά χρώματα

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Πρωινά χρώματα που δηλώνουν ενδιαφέρουσα συνέχεια της ημέρας.


Και πράγματι, το απόγευμα, καταιγίδα ξέσπασε στα δυτικά και βόρεια προάστεια της Αθήνα ςκαθώς και στην ανατολική Αττική. Τον απόηχο αυτών των καταιγίδων απολαύσαμε οι κάτοικοι της νότιας Αθήνας: Μια σύντομη βροχή, λίγες βροντές και κυρίως τη δροσερή ατμόσφαιρα και τη μεθυστική μυρωδιά της βρεγμένης φύσης.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Λίγα σύννεφα, λίγη δροσιά και αρκετός ήλιος συνέθεσαν μια ευχάριστη, καιρικά, Κυριακή για όλα τα γούστα.

Μερικά στιγμιότυπα του ουρανού το απόγευμα:





Το τέλος της ημέρας, γύρω στο ηλιοβασίλεμα. ήταν το πιο όμορφο, όχι τόσο για τα χρώματα όσο για τα σύννεφα αστάθειας που κατάφεραν να δώσουν μπόρες και καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια του λεκανοπεδίου. 


Οι βροχοκουρτίνες στόλισαν το ηλιοβασίλεμα


και ο υπόλοιπος Σαρωνικός στεφανώθηκε από αστάθεια με ενδείξεις για πιθανές καταιγίδες στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Την ίδια στιγμή, ισχυρή καταιγίδα έπληττε τη βορειοανατολική Αττική αλλά στο νότιο λεκανοπέδιο νιώσαμε τον απόηχό της μέσα από τις μολυβένιες αποχρώσεις, τις διάσπαρτες μακρινές βροντές, τη μεθυστική μυρωδιά της βροχής και τα ακατάστατα σύννεφα που προσπαθούσαν να κρύψουν το φεγγάρι.


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ημέρα καταιγίδας

Η Πέμπτη, 18 Ιουνίου καταγράφεται σαν μέρα καταιγίδας στην Αργυρούπολη, αφού και μπουμπούνισε αξιοπρεπώς και έριξε κι ένα σιγανόβροχο. Τίποτε το σοβαρότερο, μια και μάλλον η Αργυρούπολη βρέθηκε στην περιφέρεια του μετώπου. Όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι, όταν μας ήλθε και πάλι καταιγίδα από το βορρά (κι όχι από τα δυτικά, ως συνήθως) όταν ταχύτατα και απειλητικά σκοτείνιασε ο ουρανός αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι πολύ δυναμικό που ποτέ δεν ήλθε.

Μερικές εικόνες καθώς καταφτάνει το μέτωπο:

















Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Τα σύννεφα αστάθειας στον αττικό ουρανό, χάρισαν μια ολιγόλεπτη μπόρα με χοντρές θορυβώδεις σταγόνες νωρίς το απόγευμα. 





Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ψυχρό μέτωπο που διέσχισε την Ελλάδα ενίσχυσε τους βόρειους ανέμους και έφερε βροχές και καταιγίδες. Στην Αττική, ήδη από τα ξημερώματα ο βοριάς έκανε αισθητή την παρουσία του συνοδευόμενος από ένα σιγανόβροχο που σταμάτησε νωρίς το πρωί. Ο άνεμος ενισχύθηκε παρασύροντας παροδικά τα σύννεφα αλλά ο ουρανός παρέμεινε ανταριασμένος.





ΛΊγο πριν το μεσημέρι ξέσπασε και η καταιγίδα που ήλθε από τα βόρεια και κινήθηκε περίπου παράλληλα με τον Υμηττό και προχώρησε προς τη θάλασσα. Μερικά στιγμιότυπα:  


Στη συνέχεια ο βοριάς, αν και εξασθενημένος, άλλαζε συνεχώς την όψη του ουρανού με τον ήλιο και τα τεράστια σύννεφα αστάθειας να παλεύουν για την επικράτηση.




Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Πρωινά χρώματα σήμερα:


Στη συνέχεια, ο βοριάς κράτησε τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα και στόλισε τον ουρανό με περαστικούς σωρείτες. Από αργά το απόγευμα επικράτησε αιθρία.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

1 Ιουνίου 2015

Μια θολή ανατολή σελήνης και μια θυσανόστρωτη δύση του ήλιου κλείνουν την πρώτη (ημερολογιακά) μέρα του καλοκαιριού.