Σελίδες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τέλη Σεπτέμβρη

28 Σεπτέμβρη 2015

Όμορφα χρώματα δειλινού πάνω από το Ξυλόκαστρο και την ορεινή Κορινθία ενώ ανατολικά είναι ορατές οι αναπτύξεις που έφεραν καταιγίδες στην Αττικοβοιωτία.

 


29 Σεπτέμβρη 2015

Εκρηκτική αστάθεια στον Κορινθιακό Κόλπο από το μεσημέρι που ξέσπασε νωρίς το βράδυ με καταιγίδες μέσα στη θάλασσα και στις γύρω περιοχές.

 
 


 
 





30 Σεπτέμβρη 2015

Ισχυρή νεροποντή που εξελίχθηκε σε καταιγίδα νωρίς το πρωί στο Ξυλόκαστρο.



Όμορφα χρώματα ανατολής μετά την καταιγίδα ...



Αργά το πρωί, ο καιρός στην Κορινθία παρέμεινε άστατος με τοπικούς όμβρους. 

Εντυπωσιακός ο ουρανός στην περιοχή Κορίνθου-Νεμέας
 
 

 Μετά το Αρτεμίσιο, ο καιρός ήταν πιο ανοιχτός με διαστήματα με ήλιο ενώ στο οροπέδιο της Μεγαλόπολης αναπτύχθηκαν τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.

Μεγαλόπολη

 

 
 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

27 Σεπτεμβρίου 2015

Μια διαταραχή με βροχές και καταιγίδες έφυγε, μια άλλη πλησιάζει από τα δυτικά. Ανάμεσά τους ένας ουρανός με υψηλές και μέσες νεφώσεις, ορογραφικά τέρατα και αρκετά άλλα σωρειτοειδή διαφόρων σχημάτων και  (το δειλινό) χρωμάτων. Όλα αυτά πάνω από το Ξυλόκαστρο και τον Κορινθιακό και φαντάζομαι και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στο Ξυλόκαστρο καθώς η μέρα φεύγει








Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

26 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα αφρικανικό χαμηλό επηρέασε με βροχές και καταιγίδες τον καιρό της Ελλάδας. Στην Αττική, σύντομη καταιγίδα σάρωσε το λεκανοπέδιο της Αθήνας αλλά δυτικότερα, στο Ξυλόκαστρο, ο καιρός ήταν ήπια βροχερός στο πρώτο μισό της ημέρας. Από το μεσημέρι και μετά υπήρξε σταδιακή βελτίωση αλλά κυριαρχούσε η συννεφιά. 

Το Ξυλόκαστρο μετά τη βροχή




 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

24 Σεπτεμβρίου 2015

Η ισχυρή κακοκαιρία απομακρύνεται σιγά-σιγά ανατολικά. Ο τελευταίος της βρυχυθμός στην Αττική ήταν η καταιγίδα που ήλθε από τη θάλασσα στις 4 τα ξημερώματα, χωρίς να αγγίξει την Αργυρούπολη. Χάρισε όμως θέαμα και ήχο. Ένα μικρό δείγμα:


Περισσότερα γι αυτήν την καταιγίδα από το Χρήστο Ντουντουλάκη, εδώ
 
Στο μεταξύ νέα διαταραχή πλησιάζει την Ελλάδα από τα δυτικά. Απόδειξη τα γεμάτα χρώμα σύννεφα του δειλινού πάνω από το Ξυλόκαστρο.

 
 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

23 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η αστάθεια εντός και εκτός Αττικής με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. 

Βροχερή ανατολή στην Αργυρούπολη


Ένας κεραυνός από τη βραδινή καταιγίδα στη δυτική Αττική 
 


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

22 Σεπτέμβρη 2015

Μια μέρα μετά τη μεγάλη καταιγίδα και ο καιρός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Νέα καταιγίδα πέρασε πίσω από τον Υμηττό τα ξημερώματα αφήνοντας πίσω της μια ήσυχη βροχή. Αργότερα, όμορφα σύννεφα, αραιές ψιχάλες και κρυστάλλινη δροσιά ομόρφυναν την ανατολή του ήλιου και όλον τον ορίζοντα της Αθήνας.









Μετά από μια μέρα εντελώς φθινοπωρινή με εκρηκτικές αναπτύξεις και όμβρους κατά διαστήματα, ήλθε το δειλινό με ακόμη πιο όμορφα χρώματα:

Εικόνες πριν τη δύση: 





Εικόνες μετά τη δύση: