Σελίδες

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Ο Φεβρουάριος 2012 στην Αργυρούπολη
Χειμωνιάτικος, κρύος και συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν ο Φεβρουάριος με αρκετές βροχερές μέρες ενώ οι μέρες με ηλιοφάνεια ήταν λίγες (17, 18, 19/2 με παροδικές νεφώσεις καθώς και το διήμερο 24 και 25/2, το διάλειμμα πριν την τελευταία κακοκαιρία του μήνα). Αρκετές ήταν οι ημέρες με χαμηλές ελάχιστες που δεν ξεπέρασαν του 5 βαθμούς Κελσίου και η αίσθηση τους ψύχους δεν ήταν αμελητέα στη διάρκεια της ημέρας.

Οι ψυχρές εισβολές του Φεβρουαρίου έφεραν και τα δύο μοναδικά περιστατικά χιονόπτωσης του χειμώνα στην Αργυρούπολη, την πρώτη και την προτελευταία μέρα του μήνα (1/2, 28/2).

Ο φετινός Φεβρουάριος, εκτός από ψυχρός, υπήρξε και αρκετά υετοφόρος με σύνολο υετού 93 χιλιοστά, αποτέλεσμα αλλεπάλληλων διαταραχών που διέσχισαν τη χώρα.

Με εξαίρεση την πρωτομηνιά που συνοδεύτηκε και από την πρώτη χιονόπτωση του μήνα και του χειμώνα στην Αργυρούπολη (αποτέλεσμα της ψυχρής εισβολής των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου), η πρώτη διαταραχή του μήνα, ήταν το βαρομετρικό χαμηλό Julia,  που το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου δώρισε στην Αργυρούπολη 30 ολόκληρα χιλιοστά βροχής (η ημέρα με τον μεγαλύτερη ποσότητα υετού) καθώς και την πρώτη καταιγίδα του μήνα το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, που ήταν μάλιστα ισχυρή.

Μεσολάβησε ένα ψυχρό και υγρό ολιγοήμερο διάστημα με κύριο χαρακτηριστικό τις ασθενείς παροδικές βροχές για να ακολουθήσει η δεύτερη βροχερή διαταραχή, το βαρομετρικό χαμηλό Lucina, το Σαββατοκύριακο 11 και 12/2. Ραγδαιότατη βροχή έπεσε αργά τη νύχτα του Σαββάτου 11/2 (11 χιλιοστά), ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 12/2, είχαμε και τη δεύτερη, ασθενή αυτή τη φορά, καταιγίδα του μήνα (σύνολο ημέρας 20 χιλιοστά):
 Μια τρίτη, διαταραχή στις 16/2 που οφειλόταν στο χαμηλό Olivia, δώρισε στην Αργυρούπολη έναν πρωινό χαλαζο-όμβρο και μια σύντομη απογευματινή βροχή.
Στη συνέχεια, άλλη μια διαταραχή στη Μεσόγειο, νότια της Σικελίας, που επηρέασε τη χώρα από τις 21/2 έως τις 24/2, έφερε ένα ακόμη μουντό και βροχερό διήμερο στην Αργυρούπολη.

Ακολουθεί ένα μικρό ανοιξιάτικο διάλειμμα πριν την τελευταία ψυχρή εισβολή στις 27- 29/2 που συνέπεσε με την τελευταία Αποκριά και τα Κούλουμα. Η Καθαρή Δευτέρα ήταν καθαρά χειμωνιάτικη με χιονόνερο και παροδική ασθενή χιονόπτωση. Παρόμοιο καιρό και ενισχυμένο βοριά είχε και η τελευταία μέρα του μήνα.

 Ο Φεβρουάριος 2012 με μια ματιά:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι φωτογραφίες μου στο Flickr