Σελίδες

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Βροχερό τριήμερο Αποκριάς

Το βαρομετρικό χαμηλό Doris κινήθηκε αργά προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα μια αξιοσημείωτη κακοκαιρία με συνεχείς βροχές σε όλη την Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά.


Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το χαμηλό Doris στην πορεία του προς τα ανατολικά μεταφέρει μεγάλες ποσότητες σκόνης πάνω από την Ελλάδα όπως φαίνεται και στην παρακάτω δορυφορική εικόνα:

NASA-MODIS
 Στην Αργυρούπολη της νότιας Αθήνας ο ουρανός ήταν από το πρωί νεφοσκεπής με λασποψιχάλες κατά διαστήματα, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν κίτρινη και θολή. Από το απόγευμα οι άνεμοι άλλαξαν διεύθυνση και ενισχύθηκαν. Ο νότιος-νοτιοδυτικός έγνε ανατολικός και σιγά-σιγά έγινε ισχυρό και ψυχρό μπουρίνι. Φυσούσε τόσο πολύ που τράνταζε τέντες και παρέσυρε αντικείμενα. Το βράδυ ο άνεμος έπεσε και ο ουρανός παρέμεινε νεφοσκεπής. 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Τα μέτωπα του χαμηλού Doris περνούν πάνω από την Ελλάδα. 


Η Κυριακή ξημέρωσε μουντή και συννεφιαμένη, παρόμοια με την προηγούμενη. Η βροχή ήλθε τελικά προς το βράδυ και συνέχισε όλη τη νύχτα.


Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 

Το χαμηλό βρίσκεται στο Αιγαίο με το νεφικό του σύστημα να καλύπτει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Αθήνα, ο ουρανός μολυβένιος με τεράστια σύννεφα να κυλούν σπρωγμένα από τον ισχυρό βοριά. Κρύο και ατμόσφαιρα κρυστάλλινη ενώ η βροχή έπεφτε με σταθερους ρυθμούς, σχεδόν συνεχόμενη. Ήταν μια μέρα απόλυτα χειμωνιάτικη.   Μία όμορφη μέρα δανεισμένη από το Γενάρη ή το Φλεβάρη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι φωτογραφίες μου στο Flickr